2Doulas shared care birth suppot about us

Over ons

2Doulas is een shared care concept voor begeleiding rondom de geboorte. In nauwe samenwerking bieden we persoonlijke voorbereiding op de geboorte, continue ondersteuning tijdens de bevalling en zorg in de kraamtijd aan gezinnen in en rondom Amsterdam.

Gezamenlijk hebben we 14 jaar ervaring en besloten in August 2020 om als 2Doulas verder te gaan. We vinden het geweldig om families te ondersteunen rondom de geboorte van hun baby en kunnen door het vormgeven van onze begeleiding op deze manier een duurzame, 100% betrouwbare doula praktijk runnen.

Tijdens de zwangerschap leer je ons allebei goed kennen en bouw je met ons beide een band op, zodat je je in goede handen voelt op het moment dat jouw baby geboren wordt. Je kunt ervan op aan dat wij er voor jou zijn!

  

Shared care concept van geboortebegeleiding

Boek een kennismakingsgesprek met ons in

Denise & Julia

2doulas Denise

Denise

Geboorte geven is iets groots, bijzonders, magisch soms. Wat een ontzettende eer is het telkens weer om door aanstaande ouders bij de geboorte van hun baby te worden uitgenodigd. Er is niets zo bijzonder als een baby geboren te zien worden.

Als sinds ik kind was fascineerde het me dat een lichaam een baby kan laten groeien en dat het zich dan opent om de baby geboren te laten worden. Toen ik op het fenomeen doula’s stuitte wist ik het zeker en maakte elke cel in mijn lichaam me duidelijk: dit ben jij! Ik luisterde hiernaar en startte de opleiding tot doula in 2014.

Ik ben rustig, nuchter en lief – maar kan aan de andere kant ook heel volhardend zijn als het nodig is. Dat heeft vast te maken met mijn achtergrond als jurist (leuk detail: ik heb een master titel in forensische criminologie en daarnaast in strafrecht en heb 10 jaar lang binnen de tbs gewerkt).

Een van de meest belangrijke pijlers voor mij is dat jouw wensen gehoord worden en dat jij, samen met je partner, voelt dat je in je kracht staat. Ik zal er constant voor waken dat de omgeving kalm en veilig voelt, zodat jij in rust kunt bevalling, terwijl ik in de tussentijd een oog houdt op de geboortewensen.

Ondertussen heb ik al honderden ouders voorbereid op de (hypnobirth) geboorte van hun baby en heb ik al zo’n 150 baby’s geboren zien worden. Ik heb bevallingen van alle soorten en maten begeleid: bad bevallingen, tweeling geboortes, keizersneden, vaginale stuitbevallingen en zo nog wat. Zowel thuis als in het geboortecentrum of ziekenhuis. En elke geboorte is weer anders, dus het verveelt nooit. Ik vind het ondersteunen van families bij de geboorte fantastisch en kijk er naar uit jou te begeleiden bij de geboorte van jouw baby.

Douladenise.nl

2Doulas Julia

Julia

Ik ben doula geworden door mijn eigen ervaringen van zwanger worden en bevallen in mijn thuisland, Hongarije. Geboorte raakte me op zo veel verschillende niveaus, en omdat mijn eigen ervaringen zo veel positiever en anders waren dan de verhalen die ik hoorde van mensen om me heen, voelde ik dat ik wou het leren hoe het anders kan. Mijn oudste dochter was 1,5 jaar oud en ik was al zwanger van onze tweede dochter toen ik in 2012 met de doula-opleiding begon.

Ik ben heel geduldig en sensitief, maar kan snel reageren in situaties die logisch en creatief denken vereisen. Ik ben geïnteresseerd in de persoonlijke verhalen van de ouders die onze ondersteuning aanvragen en hoe en waarom zij kiezen wat voor hen belangrijk is. Leuk detail: ik heb jaren als interieorontwerper gewerkt voordat ik doula werd, wat me veel heeft geleerd over clientgerichte zorg en hoe ik geïnformeerde beslissingen kan vergemakkelijken.

Ik heb ouders en gezinnen over de hele wereld ondersteund in allemogelijke scenarios en vind het leuk hen te helpen bij het navigeren van het Nederlandse zorgsysteem. Dat is in veel gevallen heel anders dan wat ze gewend zijn. Tijdens mijn zwangerschapsyogalessen heb ik honderden vrouwen ontmoet en hen ondersteund bij hun fysieke en mentale welzijn.

Het is belangrijk voor me dat jij op de hoogte bent van alle opties die er voor je zijn en dat jouw wensen en zorgen worden gehoord en gerespecteerd. Ik ondersteun je om je veilig te voelen in de door jou gekozen omgeving, zodat de bevalling een rustige en krachtige ervaring wordt voor jou, je partner en je baby. Ik kijk ernaar uit om naar je verhaal te luisteren en je te steunen op deze wonderlijke reis.

Juliaszalai.com

Wat onze cliënten over ons vertellen

Maarten & Lissy

april 28th, 2021|0 Comments

Lieve Denise, Wauw, wat een bevalling! Ik had met vele scenario's rekening gehouden van tevoren, maar deze niet helemaal. Door de cursus gingen we er heel positief in, zoals het hoort :). Dankjewel dat je

Linde

april 28th, 2021|0 Comments

Ik heb Denise leren kennen tijdens een zwangerschapscursus die zij gaf. Denise heeft in haar begeleiding een zachte, maar ook nuchtere en praktische benadering. Dit sprak mij erg aan. Toen ik een aantal maanden later

Anne

april 28th, 2021|0 Comments

Voor de eerste keer zwanger zijn is best spannend je weet niet wat er te wachten staat en je hoort zoveel verschillende verhalen. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van een Doula gehoord, ik kreeg

Petra

april 28th, 2021|0 Comments

Als alleenstaande moeder ben ik veel op mezelf aangewezen. Meestal ben ik er van overtuigd dat ik de klussen wel in mijn eentje op kan knappen en wil niet snel iemand om hulp vragen. Maar

Loes & Bouwe

april 28th, 2021|0 Comments

Bij een cursus van Mom&co werd mij Denise aangeraden om mij te begeleiden bij de geboorte van mijn 2e kindje. Ik en mijn partner waren er heel erg mee geholpen en voelde ons ontzettend gesteund.

Dagmare & Philip

april 28th, 2021|0 Comments

Denise is een wolk sprankelende energie en liefde. Iedere week vulde ze de koelkast met speciale soepen, dahls, pannenkoekjes, banenbroden en curry’s die mijn lichaam per week sterker maakte. Aangevuld met rituelen als massages, yoni-steams

Load More Posts
Boek een kennismakingsgesprek met ons in
2Doulas about us out story Denise and Julia